Aansluiten Dynamo op de spanningsregelaar

aardlek schakelaar scheidingstrafo accu lader gas

Re: Aansluiten Dynamo op de spanningsregelaar

Berichtdoor henkvd » 26 Aug 2016, 18:48

Voor de regelaar kom je een aansluiting te kort, dat past er gewoon niet op.

Zou het zo doen

sluit op de + aansluiting de kabel aan die naar de startmotor + gaat ( of hij gaat direct naar de + pool van de accu) neem daar een wat dikkere kabel voor 6 mm2 voor het stukje naar de startmotor zou het toch minimaal mogen zijn ( hooguit een 1/2 meter) anders dikker.
dan een 3W/12V lampje nemen en over d+ en + zetten, met gestopte motor brand het lampje start je de motor gaat de lamp uit en zal de accu geladen worden.

daarna maar eens uitzoeken hoe het ea naar het contactslot en het dynamolampje op het dashboard loopt.

PS het lampje wel loshalen na de test anders loopt je accu daar langzaam op leeg.
henkvd
Beheerder
 
Berichten: 4481
Geregistreerd: 17 Dec 2011, 19:53
Woonplaats: Katwijk
ligplaats: Katwijk
info:

Re: Aansluiten Dynamo op de spanningsregelaar

Berichtdoor Henzo7777 » 26 Aug 2016, 19:01

Dat is slim Henk!

Dat ga ik zo uitvoeren om te testen. Heb het voor mezelf nog even in een tekening gezet wat jij zei.

Afbeelding
Henzo7777
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 25 Aug 2016, 10:49
ligplaats: limburg
info:

Re: Aansluiten Dynamo op de spanningsregelaar

Berichtdoor eagle » 26 Aug 2016, 19:03

Helemaal met Henk eens!

Op een YS zit origineel een kleine Hitachi dynamo.
Er is dus zeker aan "gemodificeerd"

Henk zijn test gaat je vertellen of deze dynamo wel of niet een ingebouwde regelaar heeft..Dat is om te beginnen het belangrijkste..

Gr, Eagl
eagle
 
Berichten: 1003
Geregistreerd: 30 Apr 2012, 18:04
ligplaats:
info:

Re: Aansluiten Dynamo op de spanningsregelaar

Berichtdoor Henzo7777 » 26 Aug 2016, 19:04

Super! Een belangrijke stap.
Henzo7777
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 25 Aug 2016, 10:49
ligplaats: limburg
info:

Re: Aansluiten Dynamo op de spanningsregelaar

Berichtdoor henkvd » 26 Aug 2016, 19:04

ja

en daarna het lampje aan d+ laten zitten ( wel verlengen) en waar het lampje aan de + zit loshalen en op het contactslot zetten, zodat bij motor stop het lampje niet meer gaat branden bij contact uit.
henkvd
Beheerder
 
Berichten: 4481
Geregistreerd: 17 Dec 2011, 19:53
Woonplaats: Katwijk
ligplaats: Katwijk
info:

Re: Aansluiten Dynamo op de spanningsregelaar

Berichtdoor Henzo7777 » 26 Aug 2016, 19:07

Geweldig Henk.

Dat testen moet dit weekend toch lukken vermoed ik. Ik ga de uitslag laten weten!

Fijn weekend!
Henzo7777
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 25 Aug 2016, 10:49
ligplaats: limburg
info:

Re: Aansluiten Dynamo op de spanningsregelaar

Berichtdoor Henzo7777 » 27 Aug 2016, 22:00

Henk, jouw oplossing was briljant!

De dynamo werkt en geeft via de multimeter aan 14,44 volt te laden. Lampje ertussen werkt ook perfect. Exact volgens het schema wat jij vertelde.

Ik ben echt superblij!

Goed weekend,

Henri
Henzo7777
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 25 Aug 2016, 10:49
ligplaats: limburg
info:

Vorige

Terug naar Scheepselektra

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten