Aansluiten Dynamo op de spanningsregelaar

aardlek schakelaar scheidingstrafo accu lader gas

Aansluiten Dynamo op de spanningsregelaar

Berichtdoor Henzo7777 » 25 Aug 2016, 11:11

Hallo,

Ik heb de dynamo van mijn motor laten reviseren. De kabels losgehaald maar geen foto gemaakt. Nu weet ik niet hoe de draden moeten worden aangesloten :(.
Wie kan mij vertellen hoe het verbonden hoort te zijn? De kabel van de spanningsregelaar naar de startmotor zit nog verbonden. Het gaat om de drie draden aan de andere kant van de regelaar naar de dynamo toe.

Je ziet nu 2 zwarte draden naar de dynamo lopen maar dat had ik gedaan om te proberen. Er was geen verandering in volt te zien met de spanningsregelaar dus er werd niet geladen. De kabel helemaal links is een draad naar het motorblok (aarde). Die zit 100% goed.

Op de achterzijde van de Dynamo zie je D+, een andere + en de D- (aarde).

Alvast bedankt!

Afbeelding

Afbeelding
Henzo7777
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 25 Aug 2016, 10:49
ligplaats: limburg
info:

Re: Aansluiten Dynamo op de spanningsregelaar

Berichtdoor quichot » 25 Aug 2016, 18:12

Henzo7777 schreef: De kabels losgehaald maar geen foto gemaakt.

Vooruitlopend op een reactie van iemand die er echt verstand van heeft, een tip van iemand die op dit punt ook onzeker is: koop als je zo'n klusje aanpakt een kaart houten wasknijpers, en zet op iedere draad die je losneemt een knijper waarop je met een dunne viltstift het aansluitpunt noteert van waar je hem losnam. Dat heeft mij meer dan eens gered uit het probleem dat je beschrijft.
Nu het woord aan de deskundigen! ;)
Wie vaart zit niet aan de grond.

Met schippersgroet, Guido
Gebruikers-avatar
quichot
 
Berichten: 3050
Geregistreerd: 25 Jan 2012, 10:41
Woonplaats: Amsterdam
ligplaats: wsv Swaenenburght Halfweg
info: motorbokschip Jonge Willem
H.Haring Wilnis 1910
20,56 x 4,10
verpl 40 ton
DAF dd575 1964
reg. varend erfgoed 2639

Re: Aansluiten Dynamo op de spanningsregelaar

Berichtdoor Ronaldmuzie » 25 Aug 2016, 20:16

Of voor je het loshaald even een foto met je mobiel schieten
:D
Gebruikers-avatar
Ronaldmuzie
 
Berichten: 213
Geregistreerd: 02 Feb 2014, 13:15
Woonplaats: Rotterdam
ligplaats: Omgeving rotterdam
info:

Re: Aansluiten Dynamo op de spanningsregelaar

Berichtdoor aquanaut » 25 Aug 2016, 20:42

Henzo7777 schreef:.... De kabels losgehaald maar geen foto gemaakt.......


Volgens mij had TS die conclusie al getrokken...

Je hebt twee draden getrokken waar de regelaar en dynamo 3 aansluitingen heeft...?
Nu komt het vaker voor dat de D- niet aangesloten wordt omdat deze verbinding via massa loopt.
Hiernaast zal je ook de D+ en Df moeten aansluiten.

Op de foto zit er niets aan de D+

Wat is het merk en type van de dynamo?

Aquanaut
Domme vragen bestaan niet, domme antwoorden helaas wel!
Gebruikers-avatar
aquanaut
 
Berichten: 2589
Geregistreerd: 04 Jan 2012, 20:46
ligplaats: box E16
info: Scheepsbouwers vlet 10,50 x 4,00m

Re: Aansluiten Dynamo op de spanningsregelaar

Berichtdoor henkvd » 25 Aug 2016, 21:18

kan het net lezen, Delco Remy staat er op de dynamo.

zie B+ , d+ en de df zou aan de zijkant moeten zitten volgens mij.
henkvd
Beheerder
 
Berichten: 4481
Geregistreerd: 17 Dec 2011, 19:53
Woonplaats: Katwijk
ligplaats: Katwijk
info:

Re: Aansluiten Dynamo op de spanningsregelaar

Berichtdoor vuuren1 » 25 Aug 2016, 23:03

B+= laadstroom
D+= lampje
Df= van spanningsregelaar

Dat zijn de 3 belangrijke aansluitingen
Groet, Hans van Vuuren
vuuren1
 
Berichten: 4662
Geregistreerd: 26 Dec 2011, 00:58
Woonplaats: Zwolle
ligplaats:
info:

Re: Aansluiten Dynamo op de spanningsregelaar

Berichtdoor eagle » 25 Aug 2016, 23:31

Lijkt op Delco Remy met ingebouwde regelaar..

Misschien is er ooit een dynamo met externe regelaar uitgewisseld door deze. In dat geval is de regelaar uiteraard niet meer nodig.

Om zekerheid hierover te krijgen is een typenummer nodig..

Of vraag het de club die hem gereviseerd heeft...

Gr, Eagle
eagle
 
Berichten: 1003
Geregistreerd: 30 Apr 2012, 18:04
ligplaats:
info:

Re: Aansluiten Dynamo op de spanningsregelaar

Berichtdoor vuuren1 » 25 Aug 2016, 23:35

TS sprak over 3 draden naar de dynamo toe en heeft het over een aparte regelaar.
Groet, Hans van Vuuren
vuuren1
 
Berichten: 4662
Geregistreerd: 26 Dec 2011, 00:58
Woonplaats: Zwolle
ligplaats:
info:

Re: Aansluiten Dynamo op de spanningsregelaar

Berichtdoor henkvd » 25 Aug 2016, 23:36

Bij inzoomen lees je Delco Remy onder de zwarte draad.
henkvd
Beheerder
 
Berichten: 4481
Geregistreerd: 17 Dec 2011, 19:53
Woonplaats: Katwijk
ligplaats: Katwijk
info:

Re: Aansluiten Dynamo op de spanningsregelaar

Berichtdoor quichot » 26 Aug 2016, 09:38

Ronaldmuzie schreef:Of voor je het loshaald even een foto met je mobiel schieten

Handig als je de bewuste draden visueel van begin tot eind kan volgen op de foto. Maar vaak zijn die draden én allemaal zwart, én ergens gebundeld. Dan heb je weinig aan zo'n foto. Merken met een knijper sluit dan elk misverstand uit. Maar het is maar een tip hoor! :)
Wie vaart zit niet aan de grond.

Met schippersgroet, Guido
Gebruikers-avatar
quichot
 
Berichten: 3050
Geregistreerd: 25 Jan 2012, 10:41
Woonplaats: Amsterdam
ligplaats: wsv Swaenenburght Halfweg
info: motorbokschip Jonge Willem
H.Haring Wilnis 1910
20,56 x 4,10
verpl 40 ton
DAF dd575 1964
reg. varend erfgoed 2639

Volgende

Terug naar Scheepselektra

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 gasten